TURBINA PELTON WWS

EFICENÇA ME MË TË MIRËN E SAJ

Historia e turbines Pelton

Në 1879, inxhinieri Amerikan Lester Pelton zhvilloi turbinën Pelton të cilën dhe e patentoi një vit më vonë. Ky lloj turbine përdor energjinë kinetike të ujit për të gjeneruar energji elektrike.

Rastet e aplikimit të turbinave Pelton

Turbinat Pelton janë të përshtatshme për lartësi të mëdha (80m në 1000m) dhe sasi të vogla uji. Një avantazh i madh i turbinës Pelton është një çdo hundëz mund të kontrollohet më vete. Për këtë arsye luhatjet e prurjes së ujit nuk janë problematike dhe mund të kontrollohen lehtësisht dhe me efiçencë.

effiziente Pelton Turbine Düsen Einsatzbereich Wasser
Hoch effiziente Pelton Turbine mit 2 Düsen

Në varësi të kërkesave tuaja individuale të projektit tuaj, ne ofrojmë:

  • Turbinë Pelton Horizontale me 1 deri në 3 hundëza
  • Turbinë Pelton Vertikale me 4 ose 6 hundëza

Në sajë të devijimit të ujit në kovë me gati 180°, turbina jonë Pelton mund të drejtojë pothuajse të gjithë energjinë e ujit drejt rotorit të turbinës. Kjo garanton një efiçencë deri në 92%.

Një tjetër avantazh i këtij tipi turbine është kurba e lartë e efiçencës përgjatë të gjithë rangut të performancës.

“Gjithçka nga një burim i vetëm” – Duke i qëndruar motos së kompanisë tonë, ne gjithashtu ofrojmë dhe aksesorët e nevojshëm për turbinën tuaj. Kjo përfshin komponentët hidro-mekanikë prej çeliku, sistemet e kontrollit të turbinës dhe shumë të tjera.

Parimi i punës së turbinës Pelton WWS:

Në krahasim me llojet e tjera të turbinave, rotori Pelton ka ngjashmërine më të madhe me rrotën e ujit tradicionale. Në turbinën Pelton, uji godet në mes të dy gjysmë-guackave, të ashtuquajtura kova. Sprucimi i ujit vjen nga një ose më shumë hundëza me presion të lartë dhe devijohet brenda kovave me gati 180 gradë. Si rezultat, pothuajse e gjithë energjia kinetike e ujit transferohet në rotorin e turbines dmth shndërrohet në energji mekanike. Kjo nga ana tjetër përdoret për të gjeneruar energji elektrike nëpërmjet gjeneratorit.

Kundenspezifisch Pelton Turbine hydraulisch regulierten Düsen
Kundenspezifisch Pelton Turbine mit 3 hydraulisch regulierten Düsen

[përzgjidh_referencën]